Blåbærjuice gjør hjernen friskere

To glass blåbærjuice om dagen gjør godt for hukommelsen.

FUNGERER OGSÅ I FLYTENDE FORM: Funnet stammer fra en liten studie blant 70 år gamle mennesker som viste tidlige tegn på demens.
FUNGERER OGSÅ I FLYTENDE FORM: Funnet stammer fra en liten studie blant 70 år gamle mennesker som viste tidlige tegn på demens. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske og kanadiske forskere har for første gang funnet bevis for at et par glass blåbærjuice om dagen forbedrer hukommelsen hos eldre voksne, ifølge en artikkel i Medical News Today. Funnet stammer fra en liten studie blant 70 år gamle mennesker som viste tidlige tegn på demens.

Det finnes ikke noe botemiddel for demens, og forskerne mener det er viktig at vi utvikler preventive tiltak på grunn av at jordens befolkning blir eldre og eldre.

LES OGSÅ: Bare blåbær

Bedre minne

Blåbær inneholder polyfenoler, bestående hovedsaklig av anthocyaniner, som er kjent for å ha betennelseshemmende effekt. Det, sammen med antioksidantene blåbær er så kjent for, bekjemper oksidativt stress. Oksidativt stress kan bidra til noen neurodegenerative sykdommer, og hjerte- og karsykdommer.

En artikkel i Journal of Agricultural and Food Chenistry antyder at disse forbindelsene har gunstig effekt på kreft, aldring, nevrologiske sykdommer, betennelse, diabetes og bakterieinfeksjoner.

Dyrestudier har vist at de også bidrar til økt kommunikasjon mellom nerveceller, og at de er involert i minnefunksjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.