Gode sparetips

Blakk etter ferien?

- Med små grep vil dette gå fint, sier forbrukerøkonom. Her er ekspertenes beste sparetips!

TØFFE TIDER: I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente er det svært mange som sliter med å få endene til å møtes. Men det er mulig å stable økonomien på beina igjen, mener ekspertene. Her får du deres beste tips! Video: Storyblocks. Foto: DNB / Nordea / forbrukerøkonomen.no / Storebrand Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I takt med skyhøye strømpriser, dyrere matvarer og stigende rente, er det mange som ser seg nødt til å bruke av sparekontoen sin fremfor å spare.

Men uansett hvor vanskelig det føles nå: Det er mulig å stable økonomien på beina igjen. Det mener fire av Norges fremste eksperter på feltet.

Deres beste sparetips får du her!

Cecilie Tvetenstrand, spare- og forbrukerøkonom hos Storebrand:

Oppløftende ord: - Det er mange i samme situasjon nå. Heldigvis er det som regel små grep du kan gjøre som gjør at dette vil gå fint. Jo tidligere du tar tak i forbruket ditt, jo mindre vil du merke til det. Bli en mer bevisst forbruker og dropp ting som ikke betyr noe for å kunne gjøre det som betyr mest.

- Det er rentehevingen som vil svi mest for flest, men forhåpentligvis vil denne føre til at prisene ikke fortsetter å øke som nå. Renta har lenge vært kunstig lav, nå skal den opp på mer normalt nivå, det må vi vende oss til. For deg som har kuttet der det kuttes kan og ikke ser noen videre løsning, håper jeg politikere kommer med tiltak som vil hjelpe de som sliter mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.