Blakke nordmenn handler på kreditt

TOMME LOMMER: Tom konto før lønningsdag. Da handler nordmenn på kreditt.

Publisert
Sist oppdatert

Halvparten av alle nordmenn er blakke før lønningsdag. Utrolige 40 prosent av de blakke løser problemet med å handle på kreditt, skal vi tro en undersøkelse gjennomført av United Minds på oppdrag for kredittkortet re:member.

I tillegg låner vi penger av familie og kjente, og bruker av sparepengene våre. Dette i stedet for å ganske enkelt la være å handle. En av tre nordmenn skaffer også penger på annet vis. Av disse låner 65 prosent penger av familie og kjente, mens 47 prosent bruker av sparepengene sine. Det var flest innbyggere i Oslo og Akershus som lånte penger av familie og bekjente. Hele 71,8 prosent av innbyggerne i og rundt hovedstaden låner penger av mor, far og venner når de er blakke, mens kun 33,3 prosent av hedmarkingene og oppdalingene gjør det samme. De bruker heller av sparepengene sine.

Andre måter å skaffe penger på er selge eiendeler (7,5 prosent), ta opp lån uten krav om sikkerhet (4,3 prosent), handle på avbetaling (3,2 prosent), ta opp banklån mot sikkerhet (2,1 prosent) eller å selge verdipapirer (1,6 prosent).

Landsdelsmessige forskjeller

52,4 prosent av alle nordmenn er blakke før lønningsdag én eller flere ganger i løpet av året, og nordlendingene er blakkest. Mens 61 prosent av alle nordlendinger svarer at de har vært blakke før lønning én eller flere ganger, har kun 46 prosent av innbyggerne i Oslo og Akershus opplevd det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer