Blakke raddiser, eller silkeramp?

SKATT: Ekte radikalere skal per definisjon være i opposisjon til det etablerte. Men tror du alle selverklærte radikale lever et liv på fattiggrensa tar du feil.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Slitte islendere til tross. Det er ikke alle selverklærte raddiser som lever opp til slagordet om at godene skal deles. En gjennomgang av 20 kjente radikale - eller gammelradikalere - viser at mange av dem nyter en inntekt godt over gjennomsnittet.

Ekte vare

Men de ekte raddisene finnes ennå. Yrkesdemonstranten Stein Lillevolden står oppført med stusselige 156.900 i inntekt for 2002. Han er i hvert fall ekte, og kan med god samvittighet le godt av alle silkerampene.

Det skader ikke med penger

Ellers ser det ut som om det er helt greit å være idealist når du har finansene i orden. Kanskje er det islenderen som har begynt å klø?

Gammelkommunisten Egil Drillo Olsen gjorde gode penger som fotballtrener, og troner øverst på formuesoversikten. Han tar også en god andreplass om vi sorterer etter inntekt. Ellers kommer LO-pampene godt ut, kanskje de har noen betalte styreverv likevel?

Trykk her for å gå rett til DinSides skattesøk

Trykk på "formue - inntekt - og skatt" for å sortere tabellen.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer