Blås i Skattedirektoratet!

Skattedirektoratet sier at du skal bruke den vedlagte innebtalingsblanketten ved betaling av restskatt. Har du telefonbank eller internettbank kan du blåse i dette, husk bare på to enkle ting.

Publisert

Er du en av mange som bruker telefon- og eller internettbank? Du skal vite at dette ikke er lov, det sier i hvert fall Skattedirektoratet til DinSide. Men blås i hva direktoratet sier, bare gjør det – det går greit, husk bare på et par viktige ting.

Ønsker du å unngå rente på restskatten må du som kjent betale inn beløpet innen 30 april. Men det gjelder bare hvis du bruker den vedlagte innbetalingsblanketten. Ønsker du å betale gjennom telefonbank eller internettbank (som ikke er lov, men går greit allikevel) må du passe på to ting:Husk riktig kid-nummerHusk å foreta transaksjonen innen 28 aprilTrår du feil på ett av disse punktene blir betalingen registrert for sent og du risikerer renter på restskatten. Skatteetatens datasystemer bruker opp til to døgn på å registrere elektroniske innbetalinger, og siden fristen er 30. April, må de som betaler elektronisk beregne to dager ekstra.

- Ifølge lovverket er det ikke lov å betale restskatten med annet enn den vedlagte blanketten fra skatteetaten, sier daglig leder Per Lyng, ved skatteoppkreveren i Tønsberg til DinSide.

Men det er allikevel ikke nore problem for skatteoppkreveren dersom den som betaler sørger for at kid-nummeret er riktig og at transaksjonen foretas senest 28 april.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer