Ble kvitt 100.000 kroner av studielånet

Christian Hellstrøm kom godt ut av det etter nesten fem år i Finnmark, men det var andre grunner til at han flyttet dit.

Christian Hellstrøm fikk slettet 100.000 froner av studielånet. Foto: Miikael Hellman/Privat
Christian Hellstrøm fikk slettet 100.000 froner av studielånet. Foto: Miikael Hellman/Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Midnattsol, nordlys og flott natur. Det er derfor turistene reiser til Nord-Norge. Men hva er det som gjør at folk bor der?

De samme tingene som over, helt klart, men det er jo sånn at har man en tilknytning til et sted så ligger det ditt hjerte nærmest.

Det er imidlertid slik at helt nord i landet vårt, i Nord-Troms og Finnmark, er fraflytning et problem. Det blir færre og færre folk, og det er de unge som forsvinner. De som reiser hjemmefra for å studere, kommer ofte ikke tilbake igjen.

Særtiltak siden 1990

Distriktspolitikk er et ganske særnorsk begrep. Målet er å opprettholde bosetning over hele landet. Når det gjelder Nord-Troms og Finnmark ble det i 1990 satt inn spesielle tiltak for å lokke folk til å bli, eller reise fra andre kanter av landet for å bosette seg.

Tiltakssonen, kalles Nord-Troms og Finnmark av Kommunal- og Regionaldepartementet. På nettsidene står det at målet er å gjøre tiltakssonen til en attraktivt region å bo, arbeide og drive næringsvirksomhet i. En rekke tiltak er satt i verk for å stoppe fraflytningen og lokke flere til å bosette seg i denne regionen. I boksen ved siden av ser du hvilke tiltak det dreier seg om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer