Kjøp av bolig

Ble lovet nydelig fjordutsikt

Men det ble ikke gitt like god informasjon om boligblokka som skulle bygges mellom boligen og fjorden.

MANGLET INFO OM BOLIGBLOKK: Det var disse boligene som kom i veien for utsikten til eneboligen. FOTO: Illustrasjon: Pål Aavik, Mnpro AS
MANGLET INFO OM BOLIGBLOKK: Det var disse boligene som kom i veien for utsikten til eneboligen. FOTO: Illustrasjon: Pål Aavik, Mnpro AS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvis du kjøper en bolig som ikke viser seg å være slik den ble markedsført, kan det være en mangel ved boligen - noe Dinside har vist flere eksempler på:

En mangel kan være alt fra at badet er eldre enn det som sto i salgsoppgaven, til at loftet er fullt av flaggermus.

Også ved utbygginger det ikke er informert godt nok om ved salg av boligen, kan dette regnes som en mangel - som kan føre til et prisavslag til boligkjøperen.

«Nydelig fjordutsikt»

I salgsprospektet til eneboligen, i Skaun i Trøndelag, var det opplyst om nydelig fjordutsikt fra tomten. Om planene for byggeprosjeket som skulle oppføres mellom eneboligen og fjorden, ble det gitt følgende informasjon: «Detaljreguleringsplan for B(..) Brygge», og at megler kunne kontaktes for mer informasjon.

Det var først etter overtakelsen av eneboligen at kjøperen avdekket at det var snakk om et større byggeprosjekt som skulle oppføres.

Finansklagenemnda er enig i at selgerens opplysninger om byggeprosjektet var for dårlige, og at opplysningsplikten dermed var misligholdt.

De mener det forelå en mangel ved boligen, og slår fast et skjønnsmessig prisavslag på 175.000 kroner basert på to forskjellige verdivurderinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer