Lurt av falsk Netflix-e-post

Ble lurt av Netflix-svindel - må betale 12.000 kroner selv

Å gi fra seg informasjon via en falsk e-postlenke er grovt uaktsomt, slår Finansklagenemnda fast.

PHISHING: Falske e-poster er et for mange kjent fenomen. Likevel lar noen seg lure - og det kan koste dyrt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
PHISHING: Falske e-poster er et for mange kjent fenomen. Likevel lar noen seg lure - og det kan koste dyrt. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med jevne mellomrom advarer Dinside mot falske e-poster fra kjente aktører, som Skatteetaten, Ikea og Netflix - hvor sistnevnte er en gjenganger. Sist i november kunne vi fortelle om en svindelmail som tilsynelatende kom fra Netflix, hvor avsenderne forsøkte å lokke til seg kredittkortinformasjon fra mottakerne av e-posten.

Dessverre er det fra tid til annen noen som går fem på - og tror de må oppdatere betalingsinformasjon på sin Netflix-konto, som gjerne er det som står i e-posten.

Det skjedde med en mann, som etter å ha gitt fra seg betalingsinformasjon ble svindlet for over 40.000 kroner - og må ta mye av regningen selv.

Svindlet for 40.594 kroner

Mannen dette gjelder har mottatt en av de falske e-postene som tilsynelatende kommer fra Netflix, og har logget seg inn via en lenke i e-posten for å oppdatere sin betalingsinformasjon.

Selv om mannen hevder å ikke ha oppgitt kode og personlig passord på det som fremsto som Netflixs hjemmeside, opplyser banken om at det er gjort transaksjoner ved bruk av klagers visakort, og at de ble autorisert med kode og personlig passord tilknyttet klagers BankID.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer