Ble lurt for 5.200 kroner

Til tross for at betalingen skjedde med kredittkort, må personen som ble lurt ta regningen selv.

Kredittkortet kan hjelpe deg ved svindel, men det er ikke alltid, viser denne saken fra Finansklagenemnda. Foto: Per Ervland
Kredittkortet kan hjelpe deg ved svindel, men det er ikke alltid, viser denne saken fra Finansklagenemnda. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kredittkort kan gi deg bedre beskyttelse mot svindel og gi deg pengene tilbake for en vare eller tjeneste du har betalt for men ikke mottatt.

Da en person ble lurt av en såkalt Microsoft-selger og betalte 5.200 kroner for en falsk tjeneste med kredittkortet, kan vedkommende likevel ikke kreve at kredittyteren skal ta regningen.

Her ser du hvorfor.

>> Slik unngår du å bli lurt

Betalte for virusprogram til falske Microsoft

De såkalte Microsoft-selgerne er gjengangere på svindelfronten, og opererer ved å ringe deg og hevde at PC-en din er infisert av virus, og at Microsoft derfor vil hjelpe deg.

I dette tilfellet, som er blitt behandlet i Finansklagenemnda, mottok vedkommende en telefon fra falske Microsoft, og fikk opplyst at PC-en ville kollapse dersom hun ikke renset den for virus. Hun fikk tilbud om å kjøpe et virusprogram og aksepterte det.

Betalingen ble gjort med et VISA kredittkort via betalingsformidlingsselskapet Western Union Bank. Hun betalte i tillegg 200 kroner i betalingsgebyr.

Da hun fikk beskjed av den falske Microsoft-selgeren om at den første transaksjonen ikke var blitt gjennomført, betalte hun samme beløp en gang til. Kortholderen fikk naturlig nok aldri noe virusprogram, og sjekket med Western Union Bank som kunne bekrefte at det ikke var Microsoft som hadde mottatt pengene. Mottakeren var ukjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer