Ble nektet returrett

Ville brukte «åpent kjøp» hos Lefdal, men fikk nei. Han hadde gjort det «for mange ganger».

- NEI, DU HAR BRUKT GARANTIEN FOR MYE!: Dinside-leseren fikk ikke levere tilbake varen i henhold til 30-dagersgarantien om åpent kjøp, de sa han hadde brukt garantien for mye. Foto: LEFDAL/JOAKIM MANGEN/SKJERMDUMP/KRISTIN SØRDAL
- NEI, DU HAR BRUKT GARANTIEN FOR MYE!: Dinside-leseren fikk ikke levere tilbake varen i henhold til 30-dagersgarantien om åpent kjøp, de sa han hadde brukt garantien for mye. Foto: LEFDAL/JOAKIM MANGEN/SKJERMDUMP/KRISTIN SØRDAL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da Dinside-leseren kom til Lefdal for å returnere noen produkter han hadde kjøpt, med henvisning til «30 dagers åpent kjøp»-garantien, ble han avvist.

Butikken ville ikke ta varene i retur, fordi de mente han hadde benyttet seg av nettopp denne tjenesten for mange ganger.

- Lefdal påstår at returrett ved «30 dagers åpent kjøp» er noe butikken kan velge å gi som de vil, ettersom det ikke er juridisk bestemt. Begrunnelsen deres er at garantien har blitt misbrukt fordi den er brukt for mange ganger, skriver leseren til Dinside, og påpeker at butikken ikke hadde opplyst om at returretten ikke ville gjelde.

LES OGSÅ: Butikkene må følge sine egne 100-prosent fornøyd garantier

- Ikke fornøyd nok til å beholde varen

Leseren, som ikke ønsker å stå fram med navn, forteller at han har returnert gjennomsnittlig én PC hver måned siden starten av 2015, samt endel «småting».

Men han sier han ikke anser det som misbruk så lenge butikken reklamerer med at man kan prøve varen og levere den tilbake om man ikke er fornøyd.

- Jeg har kjøpt PC-ene for å kunne prøve dem ut, akkurat som de reklamerer for. Og jeg leverer tilbake fordi jeg ikke ville kjøpt de PC-ene jeg kjøpte for å beholde dem permanent. Hadde jeg kjøpt like PC-er hele tiden så hadde jeg skjønt at de ser på det som misbruk, men jeg har valgt forskjellig hver gang, uttaler han, og understreker at han har levert dem tilbake fordi han ikke har vært fornøyd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer