- Ble satt ut

Reagerer på meldinga fra banken.

FLYTTEMELDING: Denne e-posten er nå sendt ut til kunder med kundeforhold i både Sbanken og DNB. Foto: Kirsti Østvang
FLYTTEMELDING: Denne e-posten er nå sendt ut til kunder med kundeforhold i både Sbanken og DNB. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert

Den 1. mai ble Sbanken en del av DNB. Fusjonen har vært alt annet enn populær blant mange trofaste Sbanken-kunder, og flere har uttrykt stor misnøye i sosiale medier. Mange har truet med å bytte bank, mens noen har tatt steget helt ut.

Da DNB skrudde av Apple Pay-støtten til alle Sbanken-kunder tidligere i høst, opplevde flere konkurrenter økt pågang av nye kunder.

Varslet kunder på e-post

Nå brygger det opp til ny storm. De siste dagene har flere Sbanken-kunder mottatt en e-post om informasjon om at de kommer til å bli flyttet til DNB i løpet av neste vår:

«Som du vet er Sbanken og DNB én bank nå, men med to merkevarer. Nå samler vi alt du trenger på ett sted – enten i Sbanken-konseptet, eller i et annet av DNBs kundeprogrammer.

Selv om du har brukt produkter og tjenester både fra DNB og Sbanken tidligere, synes vi det ser ut som du hører mest hjemme i et av DNB sine øvrige programmer. Det du har av produkter og tjenester i Sbanken, vil derfor bli samlet for deg i DNB våren 2024.»

Ikke alle får denne beskjeden, riktignok. Noen har fått beskjed om at de blir flyttet andre veien, altså fra DNB til Sbanken.

- Kunder som har et kundeforhold i både Sbanken-konseptet og DNB har mottatt denne e-posten. Det dreier som en liten andel av våre kunder, forteller Terje-André Kvinlaug, kommunikasjonsrådgiver i DNB til DinSide.

- Kjente på skuffelse

Thomas Haaland som har vært kunde i Sbanken siden 2010, er blant dem som reagerer på e-posten som har blitt sendt ut.

- Jeg tenkte at dette gikk raskere enn forventet. Jeg kjente på skuffelse og følte at argumentene som ble brukt i e-posten var helt meningsløse, sier Haaland til DinSide.

TROFAST KUNDE: Thomas Haaland har vært Sbanken-kunde siden han var 18 år og forteller at han har vokst opp med banken. Nå er det imidlertid slutt. Foto: Privat
TROFAST KUNDE: Thomas Haaland har vært Sbanken-kunde siden han var 18 år og forteller at han har vokst opp med banken. Nå er det imidlertid slutt. Foto: Privat Vis mer

Haaland sier han regelrett ble satt ut av at DNB mener han synes han hører mest hjemme i et av DNB sine øvrige programmer.

- Jeg synes det er skremmende at DNB Fikk kjøpe opp en konkurrerende bank som presset på priser og kundeservice. Når man tillater at noe så viktig som at en bank for et enda større monopol i Norge, betyr det dyrere priser og dårligere tilbud til oss privatkunder, mener han.

Til nå har Thomas Haaland tenkt at om prisene endres eller Sbanken legges ned og går inn i DNB, bytter han bank. I dag bruker han Sbanken til fond, debetkort og Vipps.

- Jeg kommer garantert til å bytte bank for fond. Jeg kommer også til å finne en annen bank til å bruke Vipps. Selv har jeg mange kundeforhold til ulike banker. Jeg bruker hovedsakelig kredittkort med cashback og bonuser. Og velger bank som har de beste prisene, ordningene og kundeservice. I den rekkefølgen, sier Haaland.

Det eneste DNB er god på er supertilbud, sier han.

- Det skal de ha god omtale for.

Sier de vil rendyrke merkevarene

Kommunikasjonsrådgiver Terje-André Kvinlaug understreker at DNB og Sbanken-konseptet er én bank, men to forskjellige merkevarer med ulikt kundetilbud.

- For at vi skal kunne rendyrke og utvikle hver merkevare i henhold til kundenes ønsker og behov, vil kundene fra og med våren 2024 tilhøre enten DNB eller Sbanken-konseptet, forklarer Kvinlaug.

KLAR OPPFORDRING: Kommunikasjonsrådgiver Terje-André Kvinlaug oppfordrer kunder som er usikre til å ta kontakt med kundeservice. - Kundene skal tilhøre enten Sbanken-konseptet eller DNB, sier han. Foto: Stig B. Fiksdal
KLAR OPPFORDRING: Kommunikasjonsrådgiver Terje-André Kvinlaug oppfordrer kunder som er usikre til å ta kontakt med kundeservice. - Kundene skal tilhøre enten Sbanken-konseptet eller DNB, sier han. Foto: Stig B. Fiksdal Vis mer

- I sosiale medier er det noen som omtaler dette som en «tvangsflytting». Er det en tvangsflytting?

- Nei, det er det ikke. Kundene bestemmer selv om de ønsker å benytte seg av DNB eller Sbanken sine tjenester. Hvis kunder er usikre på hvor de ønsker å samle tjenestene sine, ber vi dem ta kontakt med oss, understreker kommunikasjonsrådgiveren.

At kunder reagerer negativt på endringene, har DNB forståelse for.

- Vi skjønner at noen kunder reagerer negativt og er usikre på konsekvensene for dem. Det er helt naturlig at de tar kontakt med oss med praktiske spørsmål. Vi erfarer at kunder som har vært bekymret, blir beroliget etter å ha snakket med oss.

DNB avviser også påstandene om at dette er første steg mot å avvikle Sbanken.

- Nei, tvert imot. Vi ønsker å rendyrke styrkene i DNB, og i Sbanken-konseptet, sånn at vi dekker ulike behov.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer