Ble sugd slank

Ridebukselårene ble redusert i en eggeformet sykkel.

Ved hjelp av lett sykkeltrening gikk hun ned 4,4 kilo på fire uker. Foto: Privat
Ved hjelp av lett sykkeltrening gikk hun ned 4,4 kilo på fire uker. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blir du skeptisk når du ser annonser som skriker ''Gå ned en buksestørrelse på tre uker? ''
Det skjønner vi svært godt. DinSide Helse har i denne artikkelserien fulgt fire kvinner som over en fire-fem ukers periode har latt seg riste, svette, vibrere og massere i forskjellige klinikker på veien mot drømmekroppen. Men har slankemetodene funket?

Sjekk vår test av Resolution 7 her

Sjekk vår test av Ultratone her

Sjekk vår test av Endermologi her

DinSide har valgt å teste fire forskjellige behandlingsmetoder på fire klinikker, som ikke har noen binding til oss. Vi vil også presisere at testpersonene ikke er ansatt i Aller Internett og heller ikke har tilknytning til journalistene.

I løpet av de to neste ukene vil vi presentere den siste slankemetoden vi har prøvd ut, før vi til slutt oppsummerer og overlater til uavhengige eksperter å gi en vurdering av de ulike metodene.

Punktforbrenning

Behandlingsmetode nummer fire kalles hypoxi, og den lover at man skal gå ned en buksestørrelse på tre uker. Vi ville teste om dette lot seg gjennomføre. Hypoxi er et vektreduserende treningskonsept som kombinerer vakuum, lett trening og et fornuftig kosthold. Vakuumet skal øke blodsirkulasjonen i problemområdene mage, hofte, sete og lår. Påstanden er at dette får fettforbrenningen i disse områdene til å øke betraktelig sammenliknet med vanlig fettforbrenningstrening.

Hypoxi kan sies å sikte mot punktforbrenning, uten kirurgiske inngrep. En hypoxi-økt varer i 30 minutter og maskinen forhåndsinnstilles slik at det tas hensyn til fysisk form, blodsirkulasjon, vekt og muskelmasse, ifølge nettstedet hypoxi.no.

- Hypoxitrening er for kvinner og menn som ønsker å bli kvitt overflødig fett på mage, hofte, sete og lår. Dette er områder som mange sliter med på grunn av sine predisposisjoner uansett hvor mye man trener ved siden av. En vakuumpumpe suger luften ut i intervaller, sier Annie Sandven, hypoxi-veileder ved Artesia i Oslo.

Videre beskrivers metoden slik av laverandørene: Undertrykket løfter huden, blodsirkualsjonen øker og fører til raskere fettsyrespalting og utskillelse av slaggstoffer. I snitt kan kunden vente seg en vektreduksjon på 2,3 kilo etter en kur. Prisen er 4.300 kroner for 12 behandlinger.

Utviklet av fysioterapeut

Metoden er utviklet i Østerrike av fysioterapeuten dr. Norbert Egger. Han jobbet i 20 år med kvinner og trening, og undret seg over hvorfor det var så vanskelig for kvinner å bli slankere der de ønsket. Etter mange års forskning fant han ut at undertrykk var løsningen og fikk ideen til Hypoxi-maskinen.

Sandven forteller at kostplanen kundene får som del av treningsopplegget, baserer seg på vanlig norsk kost, men at det bør være mye grønnsaker, kjøtt, fisk og proteiner.

- Det viktigste er å spise ofte og kombinere fiberrik mat med proteiner slik at man setter i gang et raskere forbrenningsmønster i kroppen, forklarer Sandven.

Testpersonen ble oppfordret til å drikke vann til hvert måltid og helst ha fem måltider i løpet av en dag. I tillegg bør man unngå alkohol og søtsaker.

Se videoen av Hypoxi her:(Personen i videoen er ikke vår testperson.)

Sliter med ekstrakilo

Vår testperson er 40 år og fysisk aktiv. Hun har tre barn og et høyt tempo i hverdagen. Testpersonen mener selv at hun har et sunt kosthold, men sier det kan bli for mye kos i helgene. Hun er 175 cm høy og veier ca 78 kg.

Før behandlingen med hypoxi starter, har hun følgende kommentar om sin egen kropp:

- Jeg vet at jeg har noen kilo for mye, og disse kiloene er selvsagt plassert på en uheldig måte. Overkroppen er helt grei, men LÅRENE, uffamei, de er og blir et sorgens kapittel samme hvor mye jeg trener. Ridebukselår er vel den eneste måten å beskrive dem på, sier hun til DinSide Helse.

Uke 1:

Utfordringen ligger i å få spist ofte nok, men med matpakke i veska, har det stort sett gått greit. Synes at det begynte å skje noe med kroppen allerede etter første uka, buksen ble faktisk litt løsere. Vekten har gått litt ned, og huden på lårene føles glattere.

Uke 2:

Seminar med jobben. Alle der er informert, så det at jeg spiser annenhver time er noe alle ler av. De er litt skeptiske til at den som spiser ”mest” skal bli mindre, men den som ler sist … Det ble litt alkohol på festen etter seminaret, men ellers gikk det greit. Til tross for at jeg spiser så ofte, har jeg vært mye sulten denne uken. Sikkert fordi forbrenningen hele tiden er i høygir.

Testpersonen er fornøyd med minus 4,4 kilo og 5 cm reduksjon rundt rumpen. Foto: Privat
Testpersonen er fornøyd med minus 4,4 kilo og 5 cm reduksjon rundt rumpen. Foto: Privat Vis mer


Uke 3:

Det er krevende å få trent mange ganger per uke med jobb og familie. Har hatt en del aktiviteter på kveld/ettermiddag som har gjort at jeg har hatt med egen mat for å tilfredsstille det at jeg skal spise proteiner og ikke karbohydrater etter hypoxi.

Uke 4:

Mange avslutninger i skoler og barnehager. Kjenner at jeg gjerne skulle hatt litt søtt nå, men stort sett spiser jeg riktig før jeg går, og tar "verdens minste" kakestykker sånn at det ser ut som om jeg har forsynt meg.

Uke 5:

Siste uke, helt greit fordi det er travelt å rekke hypoxi så mange ganger i uka. Spent på veiing og måling. Kjenner det nå så godt på kroppen, og får mange hyggelige kommentarer.

Superfornøyd

Etter fem uker viser vektskålen minus 4,4 kg. På de rette stedene, ifølge testpersonen!!

Midje:
Før behandling: 80 cm
Etter behandling: 75 cm

Rumpe:
Før behandling: 106 cm
Etter behandling: 101,5 cm

Over kne:
Før behandling: 45 cm
Etter behandling: 41,5 cm

- Endringen er etter min oppfatning helt super. Fem uker og et sånt resultat - det er i overkant av hva jeg hadde forventet. Hadde regnet med å klare cirka fire kilo, men ikke at det skulle være så synlig. Er så positiv at jeg vurderer å ta en runde til for å få den siste finishen, avslutter hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer