Bleien er en bakteriebombe

Verst er det om sommeren og høsten. Barnet ditt rammes også.

240.000 barn (0-3 år) i Norge har det ekstra tøft i sommer og høstmånendene fordi de har på seg bleie. Foto: Johnson & Johnson
240.000 barn (0-3 år) i Norge har det ekstra tøft i sommer og høstmånendene fordi de har på seg bleie. Foto: Johnson & Johnson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste foreldre pleier å være raske med å bytte fulle og illeluktende bleier, og tenker først og fremst på barnets komfort. I en ny undersøkelse utført av Natusan Baby sier 56 prosent av mennene og 43 prosent av kvinneene at bleieskift er noe de bare gjør uten å reflektere over det.

Men for noen av Norges 240.000 bleiebrukere mellom null og tre år, er sommer- og høstmånedene ekstra tøffe, og i verste fall kan bleien bli en real bakteriebombe.

- Bleiens syntetiske materiale er en belastning på sensitiv barnehud, spesielt på varme dager. Bakterier trives nemlig i varme og ved høy luftfuktighet, forteller Carina Kardell, som er presseansvarlig i Johnson & Johnson/Natusan Baby.

Finanskrisen fremmer pottetreningSjekk vår store bleiepristest!

Johnson & Johnson har nettopp gått gjennom internasjonal forskning som finnes på dette området, og har kommet fra til at det er tre komponenter det er viktig å ta hensyn til:

Fukt, varme og friksjon. Babyhuden utsettes for dette daglig ved bruk av bleier. Dette i kombinasjon med avføring og urin irriterer følsom barnehud. Dette er det svært viktig å ta hånd om, ifølge Kardell, som minner om at barns hud er fem ganger tynnere enn voksens hud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer