Bleking kan gi etseskader

Heng heller tennene på tørk før du skal på fest!

Tannlegene advarer mot å kjøpe tannbleking via internett. Hvorfor ikke prøve å hengene tennene på tørk i ei stund før festen starter - inntørking av tennene skal nemlig gjøre de hvitere.  Foto: Colourbox.
Tannlegene advarer mot å kjøpe tannbleking via internett. Hvorfor ikke prøve å hengene tennene på tørk i ei stund før festen starter - inntørking av tennene skal nemlig gjøre de hvitere. Foto: Colourbox. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Tannbleking for hjemmebruk. Få flotte hvite tenner til en rimelig penge. Tannbleking er effektivt og trygt."

Ikke rart at mange biter på nettreklamen. For hvem vil vel ikke ha et blendende hvitt smil for en billig penge? Mulig det er effektivt, men trygt er det ikke- ifølge seniorforsker Jon E. Dahl ved Nordisk Institutt for Odontologiske materialer.

- Mange opplever å få ising i tennene. Det er som regel forbigående, og kommer av en betennelse i nerven i tannen. Det som sannsynligvis også vil inntre er at blekemiddelet kommer på tannkjøttet og medfører etseskader, sier Dahl til DinSide Helse.

One size fits all

- Ulempen med hjemmebleking kjøpt over nettet er at skinnen ikke er spesialtilpasset for den som skal bruke den. I tillegg er det ingen som kontrollerer at tennene er egnet for bleking, sier Dahl og legger til;

- Ikke alle tenner lar seg bleke og derfor blir dette litt som et eksperiment. Jeg skjønner at det er fristende ettersom det koster mye mindre enn å gå til tannlegen, men resultatet kan fort bli dårlig.

- Hvor alvorlig er disse etseskadene på tannkjøttet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer