Få av oss hadde sett for seg at et virusutbrudd kunne få så store samfunns- og privatøkonomiske konsekvenser som det coronaviruset har gitt oss i det siste.
Mange har blitt rammet ekstra hardt, gjerne grunnet av permitteringer eller konkurser. De av disse som ikke har hatt en solid sparesum i bakhånd, har virkelig hatt noen tøffe måneder.
Viktigheten av en økonomisk buffer har så å si aldri vært tydeligere.
Men, hvor mye bør du ha i buffer, og hvordan plasserer du buffersparingen smart?
Ikke la deg lure av kontoens navn
Elisabeth Realfsen i Finansportalen påpeker at formålet med en buffer er å kunne dekke store, uventede utgifter, som at vaskemaskinen ryker eller tannlegeregningen blir dyrere enn du regnet med.
- Husk at bufferen din også skal forrente seg, så styr unna innskuddskontoer som gir nesten null i rente. Helst bør renta på bufferkontoen være lik eller høyere enn den høyeste lånerenta du har, sier Realfsen.
Når det her er snakk om høyeste lånerente, vil ofte denne være på boliglånet. Du finner nok ikke en sparekonto som kan matche forbrukslånsrenter mellom 20 og 25 prosent. Dersom du har forbruksgjeld bør du sørge for å betale ned den før du begynner å sette penger du har til overs på konto, understreker Realfsen.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger