Bli din egen kassedame

Kutt køen når du handler. Se hvordan du blir din egen kassedame.

Publisert
Sist oppdatert

Lei endeløse køer i kassen? Heldigvis er det noen som gjør noe med det.

Bli din egen kassedame - se bildene

Pilotprosjekt

Føtex i Århus sentrum er som en av de første butikkene i Danmark med i et pilotprosjekt, der en ny teknologi akkurat nå prøves ut.

- Vi har ikke tatt noen beslutning ennå, men vil prøve det ut i noen markeder. Først i Føtex i Århus, og om noen uker vil vi starte opp et liknende prosjekt i en Netto-butikk i København, forklarer Erik Eisenberg, informasjonssjef i Dansk Supermarked, til DinSide.

Her handler du billigst

Ifølge Eisenberg er nok denne typen butikker, med selvbetjente kasser, mest egnet for butikker der de som handler kjøper inn til en "handlekurv", og ikke til en hel "handlevogn".

Derfor ligger også prøve-butikken sentralt i Danmarks nest største by, der det generelt er flere single-husholdninger enn familier som handler. Single handler som oftest inn i mindre mengder enn større familier.

Den nye teknologien til selvbetjeningskassene er hentet fra utlandet, spesielt England og USA.

- Undersøkelser viser at folk ikke liker køer. Det virker som om at folk er glade for den nye teknologien, og tar den raskt til seg. Det er også overraskende positivt å se at mange eldre mennesker med store smil betjener seg selv. Dette er ikke bare for de unge, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer