Bli din egen lege

For mye ørevoks, rumlende mage og hårtap. Det er plagsomt, men kan det også være farlig? Dette bør du være obs på.

Hårforandringer kan være tegn på at noe er galt. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Hårforandringer kan være tegn på at noe er galt. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste av oss har opplevd ting med kroppen vår som har vært irriterende, pinlig, skremmende og forvirrende. Plages du av flisete negler, blodsprengte øyne eller mye luft i magen? Det kan være kroppens måte å si ifra at noe er galt.

Helsejournalisten Jacqueline Egan har akkurat gitt ut boka Body Signs, som skal hjelpe oss å lese signalene fra kroppen. Her er noen råd fra boka:

Ører

Mye ørevoks Dette kan tyde på at du spiser for lite fet mat. Vær forsiktig med bomullspinner - ofte trykker de bare ørevoksen sammen og lenger inn i øregangene.

KløeKløe i øret kan være et tegn på ytre øregangsbetennelse, noe som kalles ekstern otitt. Dette er vanlig hos folk med en trang øregang. Ørevoks lett blir hengende igjen og sopp, virus og bakterier kan gi betennelser. Dette kan behandles med øredråper.

Les også: Halvparten sliter med hørselen

Håret

HårforandringerKjenner du at håret lettere floker seg eller har blitt tørt og slitt, er dette et klassisk tegn på lavt stoffskifte. Dette er en sykdom som er ganske vanlig og som først og fremst rammer kvinner. Teksturen på håret kan også endre seg når hormonene i kroppen forandrer seg. Under et svangerskap kan for eksempel tørt hår bli mer fett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer