Leie bolig

Bli en attraktiv leietaker

Her er de viktigste tipsene for deg som skal leie bolig nå.

UTLEIEMARKEDET: Flere sliter med å finne seg utleiebolig. Foto: fizkes / Shutterstock / NTB.
UTLEIEMARKEDET: Flere sliter med å finne seg utleiebolig. Foto: fizkes / Shutterstock / NTB. Vis mer
Publisert

På denne tiden av året er det mange som flytter på seg, enten fordi de skal starte på studier eller fordi de har fått en ny jobb. Likevel er det kanskje ikke så enkelt å skaffe seg en utleiebolig.

- Det er et stort press om boligene, særlig i de største byene, sier seniorrådgiver og forbrukerjurist Thomas Iversen i Forbrukerrådet.

Konkurransen om utleieboligene er altså hard, men det finnes noen gode tips for deg som er på utikk etter utleiebolig nå.

Leiekaos

I en pressemelding fra Utleiemegleren forklarer eiendomsmegler Pauline Isene i Utleiemegleren at leiekaoset skyldes både norske og utenlandske studenter, samt arbeidsinnvamdrere som har vært fraværende under pandemien.

På grunn av et enormt press i utleiemarkedet kan det dermed lønne seg å gjøre det man kan for å bli en mer attraktiv leietaker.

Det første Isene tipser om, er ta med en kort og enkel bolig-CV på visning. Den bør inkludere litt informasjon om deg, hva du driver med, interesser og litt om personlige egenskaper. Den bør også inneholde hvorfor du ønsker å leie, samt betalingsevne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.