Bli en bedre elsker

Publisert
Sist oppdatert

I vår bransje får vi ofte spørsmål om hva som er det vanligste helsespørsmålet, og det er uten tvil ”hva skal jeg gjøre med for tidlig utløsning?” Så i folkeopplysningens navn har våre sexologer Esben Ester Pirelli Benestad og Elsa Almås satt sammen et kurs som kan ordne problemet. Det er helt gratis. Skriv ut og ta det med deg hjem.

Gjelder det deg? I noen tilfeller er mannen uvitende om at for tidlig utløsning er et problem for seksuallivet. Opplevelsen av hva som er et problem varierer veldig. Noen menn føler at det går for tidlig, fordi de ikke har klart å stimulere kvinnen til orgasme ved samleie.

Terapeuter og andre snakker for døve ører når vi forsøker å fortelle at det faktisk ikke er alle kvinner som får orgasme på denne måten. Enkelte menn krever av seg selv at de skal kunne stimulere en kvinne nærmest i timevis uten å få utløsning. Selv i slike tilfeller er ikke start-stopp teknikken løsningen på problemet.

Start-stopp teknikkenStart-stopp teknikken baserer seg på at partene kan samarbeide, og at kvinnen er sjenerøs nok til å sette til side sine behov for en tid. Det kan faktisk være ganske mye å be en kvinne om, som føler at hun i årevis har tidd stille om sine behov, og ikke blitt tilfredsstilt.

De fleste kvinner vil i utgangspunktet stille seg positive, men det kan være viktig at terapeutene er oppmerksomme på at hun kan føle at øvelsene blir en belastning.

Utgangspunktet for start-stopp teknikken, er sensualitetsøvelsene. Når begge er kommet så langt at de synes de kan gå videre, snakker terapeuten(e) nøye gjennom hva øvelsene innebærer.

De fleste menn utvikler sin seksualitet gjennom onani, og mange opplever ofte at de må være på vakt, eller skynde seg til å bli ferdig. Mange føler også en viss prestasjonsangst i forhold til å ha sex med en partner, og opplever at de har prestert noe når de har fått orgasme. Poenget er at en ikke tidlig nok lærer seg til å ta seg tid, slappe av og nyte spenningen i kroppen.

Man kan tenke seg at man etablerer mønstre, eller spor i nervesystemet, hvor impulsen finner raskeste vei fra tenning til utløsning.

Det paret gjør gjennom disse øvelsene, er at de lager nye veier, etablerer omveier som forlenger veien fra tenning til utløsning.

Øvelsene - Mannen ligger på rygg og har blitt kjærtegnet på vanlig måte gjennom sensualitetsøvelsene. - Kvinnen kan sette seg oppå lårene til mannen, eller ved siden av ham, og kjærtegner penis. - Mannen skal ligge og kjenne etter og nyte kjærtegnene. Han kan godt fortelle henne hva som kjennes godt når hun kjærtegner ham, men skal for øvrig snakke minst mulig.- Når han kjenner at det er like før han får utløsning, skal han si fra, og hun skal stoppe kjærtegnene. Paret skal så vente til ereksjonen har gått tilbake, eller spenningen har gitt seg, og begynne kjærtegnene på nytt. Igjen skal mannen kjenne etter og si fra når det er like før han får utløsning.

KlemmeteknikkenDette bør gjentas fire til fem ganger før han kan få utløsning. I noen tilfeller er det vanskelig for mannen å si fra tidlig nok, eller det går så kort tid fra han kjenner at utløsningen nærmer seg til den kommer, at han ikke klarer å holde tilbake utløsningen. Det kan da være nyttig å bruke den såkalte klemme-teknikken, som går ut på at i stedet for å bare stoppe kjærtegnene, skal kvinnen legge tommelfingeren på frenulum, som er det punktet der forhuden går opp i en spiss på baksiden av penis, og sette pekefinger og langfinger på den andre siden, like under penishodet, og så klemme kraftig til.

Det kan nok være lurt å eksperimentere seg litt frem for å finne ut hvor kraftig en skal klemme. Mange er redde for å klemme kraftig nok, men det er klart at det kan bli for hardt også. Denne klemme-teknikken vil på en effektiv måte stoppe utløsningen i de fleste tilfeller.

Disse øvelsene gjentas til paret føler at de behersker teknikken, med eller uten klemming. Når en føler at en klarer å stoppe utløsningen i tide på denne måten, fortsetter en til neste stadium, hvor kvinnen stimulerer penis med glidekrem, fire ganger hvor utløsningen stoppes før den kommer.

Øvelser og opptreningPreben Hertoft har beskrevet følgende plan for opptreningen i boken Klinisk Sexologi:a) Partneren kjærtegner penis med hånden uten bruk av glidemiddel.b) Partneren kjærtegner penis med hånden og bruk av et glidemiddel.c) Penis innføres av kvinnen i skjedeåpningen og holdes stille, mannen i ryggleie, kvinnen sittende.d) Samme stilling som ovenfor, kvinnen innfører penis helt i skjeden og forholder seg rolig.e) Samme stilling, forsiktige bevegelser av penis inne i skjeden.f) Samme stilling, alminnelige samleiebevegelser.g) Samleie i sidestilling.h) Samleie i andre stillinger.

For hvert av disse nivåene skal en stimulere mannen til han er like før utløsningen, og så stimuleres han til utløsning den femte gangen. En del menn vil kunne oppdage at de får orgasme i løpet av stimuleringen, uten at de får utløsning.

Dette kan være en positiv overraskelse for både kvinnen og mannen, men mange vil nok undre seg på hva det er som skjer, ettersom mange forestiller seg at utløsningen er mannens orgasme. En kan da benytte anledningen til å fortelle at utløsning og orgasme er to fysiologisk og psykologisk forskjellige prosesser.

I tantrisk seksualitet, betraktes det som et gode å unngå å få utløsning. Mannen vil da kunne få flere orgasmer i løpet av samleiet, uten å miste ereksjon og seksuell energi.

Vil du vite mer? Les dette: Mantak Chia & Douglas Abrams Arava: The Multi-Orgasmic Man. How any Man Can Experience Multiple Orgasms and Dramatically Enhance His Sexual relationship. Harper, San Fransisco, 1996.

Nå har du lest saken, men hva synes du? Send oss en

Mozon.no 01.09.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer