Bli en dusørjeger

Nå har du sjansen til å leve ut dine gamle cowboydrømmer og bli en dusørjeger. Selv om ville vesten er historie, har du fortsatt mulighet til å tjene store penger i form av dusører og finnerlønn.

350 kroner i dusør for stjålne biler. Foto: jh
350 kroner i dusør for stjålne biler. Foto: jh Vis mer
Publisert

Selv om det ikke er et behov for å innbringe personer " dead or alive ", eller leke Clint Eastwood med seksløperen, er dusørjegeryrket fortsatt et alternativ dersom du ønsker litt spenning i hverdagen.

Bankran

Banker utlover ofte dusører i forbindelse med bankran. Hos Vår bank på Storo får DinSide opplyst at det er utlovet 50.000 kroner i dusør for tips som leder til pågripelse av bankranerne. DNB og Kreditkassen har lignende dusører ved ran i sine filialer, men det er politiet som tar seg av det praktiske rundt tips og dusørutbetalingen. Bor du ved siden av en person som har blitt nyrik på en mistenkelig måte, kan du fort tjene penger ved å bli en tyster.

Finnerlønn

Er du på tur i skogen, og kommer borti en sekk full av penger har du krav på 10 prosent av innholdet ifølge hittegodslovens § 9. Du har generelt sett krav på 10 prosent av verdien på eiendelen du finner, enten det er en lommebok eller et kamera, men dette gjelder ikke om du finner en slik gjenstand der du jobber. Finner du et armbåndsur på et utested skal du overlate det til de ansatte, eller politiet. Jobber du derimot selv på en resturant, har du ikke krav på finnerlønn og skal overlate alt du finner til nærmeste hittegodskontor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer