Bli en superdater på nett

Får du aldri napp på nettet? Slik kaprer du drømmekjæresten.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vær ærlig og by på deg selv.


- Drøyt to millioner mennesker i Norden bruker nettet som sjekkearena i dag, sier Hanna Berholm, nordisk markedssjef for sjekketjenesten Match til DinSide Helse.

I Norge er det seks stor nettdatingssider som kjemper om de singles gunst.

Sjekk her for å finne ut hvem som ble kåret til den beste i 2007

Berholm mener det er nettets ubegrensede muligheter til å date når som helst og hvor som helst som tiltrekker seg stadig flere brukere.

- En gruppe som virkelig har oppdaget fordelene ved nettdating, er single foreldre. De trenger ikke å vente til lørdag kveld for å få en date, når de kan sitte hjemme i ro og fred etter at barna har lagt seg og sjekke potensielle partnere, sier hun.

Les også: Flørt med stil

Men selv om kjærligheten kan befinne seg bare noen tastetrykk unna, betyr ikke det at du er garantert suksess.

Ærlighet og det å by på seg selv er den sikreste fremgangsmåten for å kapre drømmekjæresten. Les rådene her:

1. Velg et brukernavn som passer for deg

- Hvis du ønsker å være anonym i begynnelsen, kan det være greit å velge et brukernavn som er annerledes enn navnet ditt. Men det er allikevel fint at det sier noe om hvem du er, kanskje du kan gi et hint om yrke og alder? Hvis du er lege kan du for eksempel bruke doc69.

2. Velg et tydelig og oppdatert bilde

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer

- Et bilde sier mer enn 1000 ord, og det gjelder også på nettet. Et bilde kan faktisk øke responsen du får, med opp til 15 ganger. Når du skal velge bilde, bør du tenke på at ansiktet ditt skal være tydelig, og kanskje med en bakgrunn som sier litt om hvem du er. Det er mange som synes det enkleste er å legge opp et bilde de har tatt med webkameraet, men husk at disse bildene kan bli kornete og kanskje ikke viser deg fra din beste side. Spør en venn om å ta et bilde av deg i et miljø du trives i, og ikke vær redd for å bruke flere bilder av deg selv.

Les også: Glem nett-napp uten bilde

3. Vær ærlig i profilen din

- På samme måte som du ikke bør legge ut et gammelt bilde hvor du var ti kilo lettere enn du er i dag, bør du unngå å skryte på deg egenskaper eller interesser du ikke har. Vær ærlig om hvem du er og hva du liker, for du vil vel bli likt for den du egentlig er?

Er du imidlertid gnien, trenger du kanskje ikke utbrodere akkurat det. Les mer her: Ingen vil ha gjerrige menn

4. Vær konkret

- Forsøk å være så konkret som mulig. Ikke skriv at du er glad i å reise og liker å gå turer i skog og mark. Det er fraser som går igjen over alt, derfor fremstår de som ganske tomme og innholdsløse. Elsker du å legge deg i rent sengetøy, bade i ferskvann, drikke kaffe latte med vaniljesmak og kose deg med avisen på søndagsmorgenen, så skriv det! Det er de små tingene som gjør at noen kommer til å falle for nettopp deg.

Les også: Bli forelsket på tre minutter

- Unngå å skrive for mange adjektiver à lá "jeg er snill og omtenksom". Beskriv heller hvordan det gjør seg utslag. Jobber du som frivillig for hjemløse i helgene, kan du godt skrive det (dersom det stemmer, selvfølgelig).

5. Vær personlig når du tar kontakt

Hvis du har funnet noen du kunne tenke deg å bli bedre kjent med, bør du unngå å sende masseproduserte svar. Fortell hva det var som gjorde at vedkommende vekket din interesse.

Få flere gode råd her: Nettflørt med suksess

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer