Et viktig grep i bankenes markedsføring, er at enkelte ansatte i stedet for å kalle seg selgere, som de egentlig er, har kalt seg "rådgivere". Disse rådgiverne har blitt kritisert for konsekvent å gi råd som tjener dem selv og deres arbeidsgiver og i mindre grad kunden.
Både direktør Randi S. Flesland i Forbrukerrådet og finansminster Kristin Halvorsen har gått ut mot at selgere av spareprodukter skal få kalle seg rådgivere. Et forslag om at slike rådgivere ikke skal kunne få bonus eller provisjon, men tvert imot må betales direkte av kundene, ligger nå til vurdering i departementet.
Flere finansrådgivere enn ansatte i Hæren
Men i Finansnæringens hovedorganisasjon (FNH) kalles det stadig rådgiver. Utdannelsen er et samarbeid mellom de fire organisasjonene Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH), Finansforbundet, Sparebankforeningen og Verdipapirfondenes forening (VFF).
Til sammen sysselsetter disse en hær av finansielle rådgivere. Hele 3.000 er påmeldt for autorisering, og daglig leder Tom Knoff i Autorisasjonsordningen sier til DinSide at så mange som 5.000 kan komme til å gjennomgå kursprogrammet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger