- Bli hjemme

Se ekspertenes forkjølelses- og influensatips.

Ta hensyn til kollegene dine, og bli hjemme et par dager etter at du er symptomfri, mener virusekspert. Foto: Colourbox
Ta hensyn til kollegene dine, og bli hjemme et par dager etter at du er symptomfri, mener virusekspert. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om du føler deg frisk og rask etter en real omgang influensa, bør du holde deg hjemme et par dager etter at du er symptomfri. Dette for å ikke smitte kollegene dine.

Dette anbefaler professor og virusforsker Allan Randrup Thomsen fra det dunnhetsvitenskapelige fakultetet ved Københavns Universitet, ifølge det danske vitenskapsmagasinet Videnskab.dk

Ifølge virusforskeren kan man smitte andre et par dager etter at sykdomssymptomene har gitt seg. Så det er ingen vits i å spille helt og slite seg avgårde til kontoret når du egentlig heller burde være hjemme. Tar du en dag eller to ekstra hjemme på sofaen, rekker du å bli frisk selv, samtidig som du beskytter kollegene dine fra å bli smittet.

Når du kjenner at forkjølelsen eller influensaen rotter seg sammen mot deg, så husk at feber og hoste er på ditt lag ... Feber er kroppen din som forsøker å kvitte seg med inntrengerne, og hosten er der for å forsøke å rense opp i luftveiene.

Hva er dine beste forkjølelses- eller influensatips? Del dem i debattforumet nedenfor.

Slik holder du deg frisk

(og unngår å smitte andre):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer