Bli julenisse!

Du kan bli nisse før jul, og attpåtil få lønn for det.

Bli julenisse!
Publisert

Kjenner du julestemningen presse seg på når advendtshelgen er rett rundt hjørnet? Er du en av dem som ikke kan få nok av julen, kan du kanskje tenke deg en bijobb som julenisse.

Strenge krav til offentlige nisser

Hos Musiker- og Artistformidlingen, en underavdeling til arbeidsmarkedsetaten, har de allerede flere nisser til utleie.

- Etterspørselen hos oss er ikke så stor. Derfor kan ikke hvem som helst komme å tilby sine nissetjenester hos oss, beklager Gitte Kalapar hos Musiker- og Artistformidlingen.

Skal du greie deg som nisse her må du nok kunne mer enn å smile og si "HO-HO-HO". For eksempel kan det være nyttig å kunne trylle eller klovne i tillegg til å itre seg nissekostymet. Et kostyme du forøvrig må holde selv. Lønnen avtales individuelt og avhenger av hvem som får jobben og hvilke type oppdrag det er snakk om.

Private nissekurs

Firmaet Western Staff Services har siden 1989 drevet med kursing og utleie av julenisser til butikker og kjøpesenter rundt om i landet.

- Vi leier ut nisser i østlandsområdet og i Stavanger- og Bergensområdet, forteller Kirsten Matre i Western Staff Services i Sandvika utenfor Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.