Bli knallgod med krysstrening

Vil du bli en bedre rytter? Prøv surfing. Og vil du bli en bedre squashspiller? Begynn å sykle.

Vil du bedre innsatsen på hesteryggen kan noen turer på surfebrettet være veien å gå, mener treningseksperter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Vil du bedre innsatsen på hesteryggen kan noen turer på surfebrettet være veien å gå, mener treningseksperter. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Krysstrening er et fenomen som blir stadig mer populært blant toppidrettsutøvere. Det går ut på å legge opp en treningsrutine som inkluderer minst to ulike øvelser. Men du trenger slett ikke være toppidrettsutøver for å få utbytte av treningsformen.

Les også: Slik får du stålkondis

Kunnskap gir variasjon

- Hensikten med krysstrening er å skape variasjon og å hente kunnskap om andre treningsformer som kan bidra til videre personlig utvikling, sier toppidrettssjef Jarle Aambø ved Olympiatoppen til DinSide Helse.

Aambø, som har bakgrunn fra alpint, har selv brukt elementer fra flere idretter som blant annet dans og ballett i treningen.

Les også: De hippeste treningsformene

- Ved Olympiatoppen er vi opptatt av at vi skal bygge en plattform av basisferdigheter som skal serve en optimal utvikling for en utøver i sin idrett. Det skal trenes mye, men med variasjon, sier han.

Ifølge Aambø gjelder filosofien i prinsippet for all aktivitet - uavhengig av nivå.

- Dagliglivet består av en rekke utfordringer, som hver har sin ideelle utførelse. For å være i stand til å tåle hverdagens krav bør man ha et grunnlag av kvalitativ og kvantitativ bevegelseserfaring. I breddeidretten bør man også tilstrebe kvalitet på aktiviteten, slik at det blir seriøst moro å drive med idrett, forklarer han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer