Birkebeinerrennet og Valdresmarsjen. To populære skirenn. Og Skarverennet er bare få uker unna.
Enten du skal begi deg ut på en av disse hardhausene, eller nøyer deg med en runde i sporet på eget initiativ, har du vel ønske om å yte maksimalt?
Det gjør du blant annet ved å sørge for et riktig kosthold.
Eller foretrekker du så holde deg inne? Da kan du ta denne testen og sjekke hva du kan om ski!
Kroppen presterer bedre med inntak av karbohydrater både før, under og etter skirennet. Og drikke må du huske på hele veien.
Gir kroppen energi
Karbohydrater lagres som glykogen i leveren og musklene, og gir muskelcellene energi til å utføre arbeid, ifølge Helsedirektoratet. Din evne til å yte hardt arbeid avgjøres av hvor store glykogenlagrene dine er.
- Størrelsen på glykogenlagrene og hvor raskt du bygger disse opp igjen, er blant annet avhengig av hvor mye karbohydrater du spiser, hvilken type karbohydrater du får i deg og tidspunktet for karbohydratinntaket i forhold til trening og konkurranse, ifølge Matportalen.no, som har utarbeidet kostholdsrådene sammen med Helsedirektoratet.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger