Bli kvitt bananfluer

Det er vanskelig, men fullt mulig å bli kvitt bananfluer. Her er oppskriften.

Fruktfluene formerer seg raskt!
Fruktfluene formerer seg raskt! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kjenner alle til dem: De små ekle krypene som invaderer fruktbollen. De ligger der stille som mus, men med en gang du plukker opp en banan eller tar deg en drue, letter de og virrer rundt i luften. Og uansett hvor mange ganger du prøver å fange dem i hånden din, kommer de seg unna hver gang.

Bananfluene, eller fruktfluene som de også er kjent som, er ofte mest synlige på kjøkkenet om høsten, men kan opptre innendørs hele året. Fluene formerer seg raskt dersom de har tilgang til gjærende frukt, skvetter i tomflasker, søppel og andre matrester.

Men det er mulig å bli kvitt dem, ifølge entomolog Michael Potter ved University of Kentucky, skriver magasinet Redbookmag.com.

De fråtser i maten din

Rydd opp!

Det første du må gjøre, ifølge Potter, er å eliminere steder hvor de liker å formere seg.

Det høres ekkelt ut, men formeringen foregår ofte på ødelagte områder av en overmoden frukt eller grønnsak. Så her er det bare å kvitte seg med de brune bananene og løken som ble kjøpt for seks måneder siden.

Når du har kvittet deg med disse gamle matvarene, bør du vaske andre områder hvor bananfluen trives, som er i området i og rundt søppelbøtten og i tomme brus- og ølbokser og flasker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.