Bli kvitt dårlig ånde

Mange vet ikke at munnen deres lukter vondt. Test deg selv her - og få tips mot plagen.

Dårlig ånde er et vanlig problem, men det er mulig å bli kvitt det. Foto: Colourbox
Dårlig ånde er et vanlig problem, men det er mulig å bli kvitt det. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dårlig ånde forsurer livet både for deg og omgivelsene. Dårlig ånde kan komme av mange og forskjellige ting, og ifølge lege Ann Cathrin Reichelt på Lommelegen.no er det ikke alltid så lett å finne årsaken.

Les også: Dette gir dårlig ånde

Dårlig ånde er veldig plagsomt for dem som strir med det, og kan være ødeleggende for selvtilliten. Men det er ikke alltid så lett å finne ut at man har dårlig ånde selv.

Selv om du prøver å puste inni håndflaten din er det ikke sikkert at du kjenner om du har dårlig ånde. Grunnen er at nervene som registrerer lukt venner seg til din egen lukt, forklarer Reichelt.

Derfor kan du for eksempel ikke kjenne hvor mye hvitløk andre lukter dersom du selv har spist det, men det er veldig lett å kjenne hvitløkslukt dersom du ikke har rørt det selv.

Har du dårlig ånde?

Derfor får du dårlig ånde

Dårlig ånde har svært mange årsaker:

I munnenDen aller vanligste grunnen til dårlig ånde kommer fra bakterier i munn og svelgområdet. Det er alltid bakterier i munnen. Selv den reneste munn huser millioner av bakterier, og under de riktige omstendighetene kan de vokse og trives i munnhulen. Matrester som råtner lukter vondt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer