Bli kvitt flyskrekken

Er du blant de som heller kjører taxi til Stockholm enn å sette bena på et fly? Lær mer om flyskrekk her.

Publisert
Sist oppdatert

Annenhver nordmann synes det er litt skremmende å fly. Og for fem prosent blant oss er angsten så sterk at de aldri vil vurdere å gå ombord i et fly.

Hva er det de er så redde for? De fleste med flyskrekk oppgir at de frykter turbulens, motorproblemer og kollisjoner i luften.

Men flyskrekk handler ikke egentlig om den reelle risikoen for å fly. Lite kunnskap om hvordan flyet fungerer og følelsen av å være uten kontroll, ser ut til å være viktigere årsaker.

Mer kunnskapAlle undersøkelser viser at det er langt farligere å kjøre bil enn å fly. Analyser fra USA viser at reduksjonen i flytrafikk etter 11. september 2001 kostet over 350 ekstra menneskeliv i trafikkulykker, bare i løpet av de første månedene.

- Når vi ikke har nok informasjon, overfører vi det vi vet til det vi ikke vet noe om. Vi har en tendens til å tro at vi vet hvordan man fører et fly, fordi vi allerede vet hvordan man kjører en bil.

- Men det er jo ikke riktig. Derfor vil det hjelpe å lære seg mer om hvordan flyet og skkerhetsrutinene virker, slik at man forstår hvor sikkert det er å fly, forteller flygeren Ron Nielsen til nettmagainet WebMD.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer