Bli kvitt hodepinen

Hodepine rammer de fleste av og til. Det kan gjøre vondt, men går heldigvis som regel over av seg selv etter en stund. Enda raskere går det hvis du følger disse ti rådene.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Noen sliter derimot med kraftig hodepine som opptrer ofte og er med på å redusere livskvaliteten. Da er det viktig å kunne noen triks for å redusere problemet så mye som mulig. Her er våre ti tips for å bli kvitt hodepinen:

Finn årsakenEn loggbok for hodepinen kan være en god ide for deg som sliter ofte med vondt i hodet. Om du er nøye med å notere hva du spiser, hvor mye du sover, hvordan været er, og så videre kan du kanskje avsløre årsaken til hodepinen.

Kutt ut stressetDet er som regel umulig å unngå all form for stress i en vanlig hverdag. Men om du gjør ditt for å redusere skadene av stress kan det hjelpe på problemet. Meditasjon, et varmt bad, massasje og et godt kosthold kan være med på redusere stress i kroppen.

Kutt ut sigaretteneRøyking kan være en utløsende faktor for flere typer hodepine. Husk at også passiv røyking kan bidra til problemet så det beste er å holde seg helt unna alle former for tobakksrøyk.

Forsiktig med pilleneVanlige smertestillende tabletter kan gi en midlertidig lindring av problemet. Men om du vil spise maksimal daglig dose over tid bør du nok avklare dette først med en lege. Kroppen vil venne seg til tablettene og dette kan føre til lavere effekt etterhvert. Hodepine kan også oppstå som en reaksjon når effekten av tablettene avtar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer