Bli kvitt operatørlåsen

MOBIL: Billigmobilene sponset av teleselskapene er normalt utstyrt med en operatørlås. Det betyr at du ikke kan bytte til en billigere mobiloperatør. Men låsen kan åpnes for en hundrings.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Telenor og NetCom er blant mobiloperatørene som sponser ulike mobiltelefoner mot at du binder deg til å ringe med selskapet en viss periode.

Da kan du spare en tusenlapp på selve telefonen.

Med dagens store prisforskjeller på bruken av mobiltelefoni er dette et smart triks fra selskapenes side. Operatørlåsen hindrer nemlig at kundene bytter til en langt billigere teleoperatør.

Operatørlåsen

Operatørlåsen er egentlig bare en tallkode på åtte siffer som hindrer at mobilen virker med et SIM-kort fra en annen operatør.

Har du kjøpt en Telenor-sponset mobiltelefon hindrer altså operatørlåsen deg i å sette inn et SIM-kort fra for eksempel NetCom.

De fleste operatørlåsene er tidsbegrenset. Hos Telenor Mobil kan du få åpnet telefonen etter 12 måneder fra kjøpsdatoen. Å fjerne sperren etter denne perioden er gratis, men det går også an å kjøpe seg fri fra operatørlåsen før bindingsperioden er ute.

Vil du bryte operatørlåsen?

(Avsluttet)
Ja - selvsagt(67%) 426
Bare hvis det er billig & trygt(22%) 142
Nei - overhodet ikke(6%) 37
Vet ikke(4%) 27
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Både Telenor og NetCom tar 1.500 for denne jobben. Det er det ikke alle som har lyst til å betale.

Snarveien

Et raskt søk på nettet viser at det er flere måter å fjerne operatørlåsene på. I Danmark kan du for eksempel betale en hundrelapp for å få det gjort.

Bli kvitt operatørlåsen

  1. - Ikke tillatt
  2. Simlock åpner mobilen

Trykk her for å lese mer om hvordan det gjøres i broderlandet, og for å se hva de norske telegigantene synes om kodeknekkerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer