Bli kvitt sofakiloene

Knekkebrød og joggetur? Heldigvis finnes det andre triks for å bli slankere.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Joda, det er ikke å fornekte at lite mosjon og feil kosthold er hovedårsaken til at vi veier mer enn noen gang. Men det er ikke hele forklaringen, skal vi tro en gruppe anerkjente forskere.

I en fersk artikkel i ”International Journal of Obesity” presenterer de noen nye teorier. Her får du ti gode råd som gjør det lettere for deg å gå ned i vekt.

1. For lite søvn Søvnmangel gjør at leptinivået, hormonet som regulerer energiopptak og appetitt synker og ghrelinnivået, hormonet som stimulerer appetitt øker. Og dersom du trodde at nattugler brant kalorier, må du tro om igjen. Vi forbrenner 65 prosent av kaloriene når vi sover. Det har blitt dokumentert at de som sover lite har oftere høyere BMI enn personer som sover sju til åtte timer hver natt.Dette gjør du: Pass på at du får en god natts søvn! Sett deg som mål å sove åtte timer om natten, og forsøk å legge deg og stå opp til omtrent samme tid hver dag. Hormonene dine blir i bedre balanse, og du vil føle deg mer uthvilt.

Slik sover du bedre

Les også: Nattevåk kan hindre vekttap

2. Går du på medisiner?Flere medisiner kan knyttes direkte til vektøkning. Visse medisiner mot psykiske lidelser, for eksempel, påvirker gener som regulerer fettsyntesen i kroppen.Dette gjør du: Snakk med legen og spør om vektøkning kan være en bivirkning av medisinen du tar. Sjekk om det finnes alternativer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer