Bli kvitt telefonterroristene

NYHET: Det nye reservasjonsregisteret mot telefonsalg er din første reelle mulighet til å unngå plagsomme telefonselgere. Det vil være i drift 1. januar 2001.

Bli kvitt telefonterroristene
Publisert

Du må selv ta kontakt for å registrere deg. Brønnøysundregistrene vil administrere registeret, og nummeret vil være 75 00 75 00.

Flere valg

Registeret etableres i forbindelse med den nye Personopplysningsloven, som trer i kraft fra 1. januar 2001.

- Vi regner med at registeret er i drift fra nyttår, men kan ikke garantere det, sier underdirektør Brita Mehlin Olsen i Justis- og politidepartementet.

- Vi har forsøkt å lage en automatisk, men brukervennlig tjeneste. Når du ringer, får du flere valg. Du kan taste inn en generell reservasjon mot telefonsalg, eller en differensiert reservasjon - for eksempel mot telefonsalg, men ikke mot reklame på e-post, sier Terje Leiros, prosjektleder ved Reservasjonsregisteret i Brønnøysund.

Vaskeri

Alle bedrifter plikter etter loven å oppdatere eller "vaske" sine lister mot det nye registeret.

- Vi regner med at folk vil få langt færre telefonselgere på tråden, men det gjenstår å se hvor godt systemet vil fungere, sier Leiros.

I dag eksisterer et liknende reservasjonsregister hos Telenor på nummeret 815 48020. Det er frivillig for foretak å vaske sine lister mot dette registeret. Dermed fungerer ikke registeret etter formålet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer