Bli kvitt voksen-kvisene

Slik blir du kvitt uren hud når du ikke er tenåring lenger.

Foto: Science Photo Library
Foto: Science Photo Library Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er kanskje lenge siden fjortisdagene med tannregulering og hockeysveis. Hver alder har sin sjarm heter det, men det kan oppleves nokså frustrerende å både måtte plukke grå hår og klemme kviser.

Les også: Ny pille kan hindre grått hårLes også: Sju hårreisende fakta

Er du blant de mange voksne med problemhud finnes det imidlertid løsninger å ty til, ifølge leger og hudspesialister på helsenettstedet Your Total Health.

Les også: Dette er en kvise

Fett, stress og hormoner

Kviser oppstår når talgkjertlene i huden tettes til av for eksempel på grunn overproduksjon av olje eller fett, slik at bakterieveksten stimuleres.

Hos voksne kvinner kan kvisene blomstre opp på grunn av hormonendringer for eksempel under menstruasjon, graviditet eller overgangsalder.

Stress kan også forårsake kviseutbrudd, i tillegg til at kosmetiske produkkter kan tette porene og irritere huden.

Gjør det selv-måten

Er du mildt angrepet av kviser kan du først prøve resepfrie hudpreparater du får kjøpt på apotek eller parfymeri. Rensemidler med salisylsyre bidrar til å åpne porene, og midler med benzoylperoksid reduserer bakteriemengden og fjerner døde hudceller.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer