Bli medlem av syvsoverklubben

Sier man A, må man også si B, mener syvsoverne bak B-samfunnet.

Publisert
Sist oppdatert

Om du er B-menneske (eller C, for den saks skyld), vil du nok kjenne deg igjen.

B-samfunn

Svært mye er tilrettelagt for A-menneskene i vårt samfunn, uten noen synlig begrunnelse. Arbeidstidene, åpningstidene i barnehage, skoler, i butikker. Alt som omgir oss, er basert på at vi klarer å komme igang på jobben rundt klokken 8 om morgenen. Må det virkelig være slik?

Nei, mener den danske organisasjonen B-samfundet. De er de fremste talsmenn for at man når man har sagt A også må si B. Og det gjelder ikke minst grunnlegger og formann for B-Samfundet, Camilla Kring.

- Jeg ønsker å skape et mer fleksibelt samfunn - å ta et oppgjør med 8-16-samfunnet, sier Kring og legger til:

- Det finnes flere B- enn A-mennesker. 10-15 prosent av befolkningen er A-mennesker, og 15-25 prosent er B-mennesker. Resten ligger et sted imellom. Døgnrytmen er genetisk bestemt. Vi lever i et samfunn som er skapt gjennom landbrukssamfunnet, da man skulle opp med dyrene om morgenen. Og i industrisamfunnet, da alle måtte jobbe ved maskinene samtidig. Men i innovasjonssamfunnet trenger vi ikke det. Nå er det ideer og kreativitet som gjelder, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer