Bli mett av superpille

Mirakelpillen kan være på markedet om få år, ifølge forbløffede forskere.

Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pillen påvirker delen av hjernen som kontrollerer appetitten, og gir deg en metthetsfølelse rett etter at du har begynt å spise. Samtidig forsvinner trangen til å småspise, skriver avisen Daily Mail.

En pille om dagen

Ifølge forskerne kan en pille om dagen over en seksmåneders periode gi et gjennomsnittlig vekttap på rundt ti kilo. Det innebærer en dobbelt effekt av slankepillene som finnes på markedet i dag. Håpet er at pillen, som er fremstilt av tesofensine, kan redusere antall dyre og farlige slankeoperasjoner.

Pillen kan imidlertid gi en rekke bivirkninger, som kvalme, diare, forstoppelse, insomnia, humørsvigninger og raskere hjerterytme. At pillen kan bli misbrukt og brukes som et substitutt for trening og sunn mat er et element som vekker bekymring hos forskerne.

Testet 200 overvektige

Professor Arne Astrup ved universitetet i København undersøkte effekten av tesofensine hos drøyt 200 overvektige menn og kvinner. Halve gruppen fikk piller med placeboeffekt (såkalte narrepiller), mens de øvrige fikk piller som inneholdt tesofensine. Samtlige deltakere spiste mindre mat enn vanlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer