Bli mett av superpille

Mirakelpillen kan være på markedet om få år, ifølge forbløffede forskere.

Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pillen påvirker delen av hjernen som kontrollerer appetitten, og gir deg en metthetsfølelse rett etter at du har begynt å spise. Samtidig forsvinner trangen til å småspise, skriver avisen Daily Mail.

En pille om dagen

Ifølge forskerne kan en pille om dagen over en seksmåneders periode gi et gjennomsnittlig vekttap på rundt ti kilo. Det innebærer en dobbelt effekt av slankepillene som finnes på markedet i dag. Håpet er at pillen, som er fremstilt av tesofensine, kan redusere antall dyre og farlige slankeoperasjoner.

Pillen kan imidlertid gi en rekke bivirkninger, som kvalme, diare, forstoppelse, insomnia, humørsvigninger og raskere hjerterytme. At pillen kan bli misbrukt og brukes som et substitutt for trening og sunn mat er et element som vekker bekymring hos forskerne.

Forskere håper at slankepillen kan redusere antall dyre og farlige slankeoperasjoner. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox
Forskere håper at slankepillen kan redusere antall dyre og farlige slankeoperasjoner. Illustrasjonsfoto: Colourbox Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox Vis mer


Testet 200 overvektige

Professor Arne Astrup ved universitetet i København undersøkte effekten av tesofensine hos drøyt 200 overvektige menn og kvinner. Halve gruppen fikk piller med placeboeffekt (såkalte narrepiller), mens de øvrige fikk piller som inneholdt tesofensine. Samtlige deltakere spiste mindre mat enn vanlig.

Resultatet viste at selv de som fikk en lav dose av medikamentet i gjennomsnitt gikk ned fem kilo mer enn deltakerne som fikk narrepiller. En sterkere dose kunne gi et vekttap på nesten ti prosent, hevder forskerne.

Kan gå ned 20 prosent av kroppsvekten

Dersom man spiser sunt og mosjonerer samtidig, kan man ifølge Astrup gå ned dobbelt så mye i vekt, altså 20 prosent av kroppsvekten.

- Pasientene sier at for første gang i sitt liv har de en normal kontroll på appetitten sin, sier han.

Astrup eier en andel av NeuroSearch, det danske legemiddelselskapet som har utviklet pillen.Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer