Bli ølagent på Ølbørsen

KUPP: I DinSides Ølbørs er det registrert over 600 norske skjenkesteder. Sjekk om ditt utested ligger inne, og hjelp oss å holde prisene oppdatert. Som ølagent er du også med i trekningen av fete premier.

Publisert
Sist oppdatert


Lei av å betale overpris for de leskende dråpene?

Formålet med Ølbørsen er å gi ølelskere over hele landet en løpende guide over hvor du får kjøpt billig øl. Totalt ligger det inne over 600 registrerte skjenkesteder i Ølbørsen.

Det er imidlertid ikke alle prisene som vises nå. Vi trenger nemlig flere ølagenter som kan hjelpe oss med holde prisene oppdatert.

PREMIE: I løpet av neste uke vil vi derfor gi DVD-filmer eller bøker til tre av våre ølagenter - både nye og eksisterende agenter er selvsagt med i trekningen.

Hvor mye koster egentlig halvliteren?

Staten forsyner seg godt når det gjelder alkoholavgifter, men også utestedene tar sin del av kaka.

Bli ølagent på Ølbørsen

Slik blir regnestykket:


 • 75 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 14,52 kroner, alkoavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 28,19 kroner.

  Utestedets avanse blir her 46,81.-

 • 60 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 11,61, alkoholavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 25,28 kroner.

  Avansen for utestedet blir i så fall 34,72 kroner.

 • 25 kroner for en halvliter: Merverdiavgiften utgjør 4,84, alkoavgiften utgjør 8,19 mens varekostnaden for pilsen er 5,48. Den totale prisen blir dermed 18,51 kroner.

  Avansen for utestedet er her 6,49.-

 • Skummer

  For å komme fram til utestedets reelle fortjeneste, må du også trekke fra resten av utgiftene - for eksempel husleie, lønnskostnader og så videre. Størrelsen på disse utgiftene vil imidlertid variere fra utested til utested. Noe som gjør det vanskelig å anslå en felles utgiftspost. At enkelte utesteder skummer mer penger i egen lomme enn andre, er likevel klart.

  Klikk her for å se månedens foreløpige ølpriser

  Trykk her for å registrere deg som ølagent!

  Har du allerede registrert deg kan du logge inn her

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer