Bli rik - på bil

Noen nybilmodeller er så populære at bilimportører må sette opp ventelister for ivrige kjøpere. Selv om du ikke har planer om å kjøpe bil, kan du tjene penger på å sikre deg et tidlig nummer i køen. Når du har fått bilen, selger du den ganske enkelt videre.

Er du én av 600 som står på venteliste til den nye Bobla? Da kan du tjene titusener.
Er du én av 600 som står på venteliste til den nye Bobla? Da kan du tjene titusener. Vis mer
Publisert

Den nye Bobla er et godt eksempel. Informasjonssjef Jon Rørht hos VW-importøren Harald A. Møller opplyser til DinSide at de første uken i april måtte sette strek for registrering av nye kjøpere. Og det til en bil selskapet ikke har begynt å markedsføre.

- Vi stoppet da ventelisten nådde 600 personer. De første på denne listen får tidligst levert bilen i desember 1998. Andre kjøpere må pent vente til første halvår 1999 før de kan sette seg bak rattet i en ny VW Boble, sier Røhrt.

Selg kontrakten eller bilen

Ventelistene betyr at rike bilentusiaster bak deg i køen høyst sannsynlig er villig til å betale adskillige tusenlapper for å rykke frem på listen.

- 10 prosent "overpris" er ikke uvanlig, sier redaktør Henning Sund i DinSide Bil.

Flere av bilimportørene forsøker å unngå at dette skjer gjennom å kontrollere at bilen blir kjøpt og registrert i ditt navn. Løsningen er å selge bilen like etter at du har mottatt den. Noe importørene motvillig må innrømme de ikke kan hindre.

Gratis bil i ferien

Velger du det siste kan du også benytte bilen noen uker, for eksempel på bilferie til Italia. Når du kommer hjem selger du bilen - til overpris. Utålmodige og velstående kjøpere bryr seg ikke om bilen har gått et par tusen kilometer, den er fremdeles for ny å regne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer