Sparetips

Bli «rik» på corona

Ta smarte økonomi-grep og kom styrket ut av pandemien.

SIKKERHETSNETT: De økonomiske ringvirkningene av coronavirusutbruddet har lært oss hvor viktig det er å ha en solid bufferkonto. Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor dette er smart. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er snart ett år siden landet stengte ned på grunn av et virus.

Mange har blitt permittert eller mistet jobben, andre «forvist» til hjemmekontor på ubestemt tid. Planlagte reiser og begivenheter ble gjerne avlyst, og du har sannsynligvis ikke fått vært sammen med alle de du kunne tenke deg å treffe.

Året som ble «avlyst»

Når vi ser tilbake på 2020, er det fort gjort å tenke på alt som ikke ble noe av, og ved inngangen til 2021 er det fortsatt en del usikkerhet om framtiden.

Men, én ting er sikkert: Vi skal tilbake til en noenlunde normal hverdag med tid og stunder.

Om du ikke har vært uheldig og gått ned i inntekt, for eksempel grunnet permittering, hvorfor ikke bruke pengene du har spart på nedstengningen, for eksempel reise- og renteutgifter, på en måte som gjør deg rikere i andre enden av pandemien?

Spar pengene du ikke fikk brukt

- Du burde sette opp en automatisk spareavtale i nettbanken. Trekket bør gå fra kontoen der pengene kommer inn, til kontoen du sparer på - og datoen skal være dagen etter at pengene kommer inn, sier Lise Vermelid Kristoffersen bak podkasten og bloggen «Pengesnakk» til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer