Bli rik på oppfinnelser

Er du en skikkelig Petter Smart, kan du tjene penger. Men veien dit kan være vanskelig.

Publisert
Sist oppdatert

Oppfinnere bor ikke bare i Andeby, men også i lille Norge. Og selv om noen er blitt rike på oppfinnelsene deres, er det mange som har måttet gi opp underveis.

Det er nemlig mange som har mekket med ting i garasjen hjemme, som verden forøvrig ikke har vist voldsom interesse for.Ville for eksempel du kjøpt en sovepose med innebygd myggmiddel, en brødrister som kan trykke dagens avis på brødskiven eller en automatisk kattematingsmaskin? Vel, disse tingene er faktisk funnet opp.

Norske og svenske oppfinnelser

Men hva er en oppfinnelse egentlig? En teknisk løsning på et problem, mener den svenske oppfinnerforeningen.

- Alle vellykkede bedrifter er jo egentlig eksempler på oppfinnelser. For eksempel er Norsk Hydro jo basert på en oppfinnelse, sier Lars Erik Solvang i Innovasjon Norge (Invanor).

DinSide Økonomi forsøkte å få Innovasjon Norge, som er et statslig organ, til å gi eksempler på hvor mye penger norske oppfinnere har tjent på oppfinnelsene sine. Men de ønsket ikke å bidra til dette.

Selv om det er vanskelig å sette et spesifikt kronebeløp på de ulike oppfinnelsene, er det nok ikke tvil om at mange av disse har fyllt lommene til oppfinneren. Er du interessert i å se hva nordmenn faktisk har funnet opp, kan du klikke på lenken øverst til høyre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer