Bli slank med håndflatemetoden

Du kan spise hva du vil og gå ned to kilo i uken, ifølge ekspert.

Hvis du beregner porsjonene dine ut ifra størrelsen på håndflaten, er du garantert vektnedgang, hevder ekspert.  Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Hvis du beregner porsjonene dine ut ifra størrelsen på håndflaten, er du garantert vektnedgang, hevder ekspert. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å gå ned i vekt er ikke så komplisert som man kanskje tror. Kunsten er å putte i seg mindre kalorier enn man forbrenner, og å bevege seg mer.

Nå finnes det riktignok en drøss av metoder som lover en snarvei til idealvekta. Problemet med flesteparten av disse lynkurene er imidlertid at de er vanskelige å leve etter i lengden.

- Dersom man gjør for store livsstilsendringer kan det bli vanskelig å holde vekten stabil over tid, sier gründeren av mosjons- og slankekjeden Itrim, Birgitta Johansson, til svenske Expressen.

Les også: Bli mett av superpille

Fra hånd til munn

Overvektsproblemet i dagens samfunn skyldes ifølge Johansson snarere størrelsen på porsjonene enn brus og godteri. Hun har derfor vært med på å utvikle den såkalte håndflatemetoden, som innebærer at du beregner porsjonen etter størrelsen på håndflaten din. Det vil si at mengden hovedingredienser ikke skal utgjøre mer enn størrelsen på håndflaten.

Studier viser nemlig at størrelsen på håndflaten henger sammen med antallet kalorier vi forbrenner hver dag. Håndflatemetoden er ifølge Johansson like enkel som den er effektiv, og passer både for kvinner og menn, store og små.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer