Bli slank med håndflatemetoden

Du kan spise hva du vil og gå ned to kilo i uken, ifølge ekspert.

Hvis du beregner porsjonene dine ut ifra størrelsen på håndflaten, er du garantert vektnedgang, hevder ekspert.  Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Hvis du beregner porsjonene dine ut ifra størrelsen på håndflaten, er du garantert vektnedgang, hevder ekspert. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Beregn porsjonen etter størrelsen på håndflaten din.


Å gå ned i vekt er ikke så komplisert som man kanskje tror. Kunsten er å putte i seg mindre kalorier enn man forbrenner, og å bevege seg mer.

Nå finnes det riktignok en drøss av metoder som lover en snarvei til idealvekta. Problemet med flesteparten av disse lynkurene er imidlertid at de er vanskelige å leve etter i lengden.

- Dersom man gjør for store livsstilsendringer kan det bli vanskelig å holde vekten stabil over tid, sier gründeren av mosjons- og slankekjeden Itrim, Birgitta Johansson, til svenske Expressen.

Les også: Bli mett av superpille

Valgets kvaler? Du kan spise hva du vil, så lenge det får plass  i håndflaten, mener ekspert.    Foto: Foto: colourbox.com
Valgets kvaler? Du kan spise hva du vil, så lenge det får plass i håndflaten, mener ekspert. Foto: Foto: colourbox.com Vis mer


Fra hånd til munn

Overvektsproblemet i dagens samfunn skyldes ifølge Johansson snarere størrelsen på porsjonene enn brus og godteri. Hun har derfor vært med på å utvikle den såkalte håndflatemetoden, som innebærer at du beregner porsjonen etter størrelsen på håndflaten din. Det vil si at mengden hovedingredienser ikke skal utgjøre mer enn størrelsen på håndflaten.

Studier viser nemlig at størrelsen på håndflaten henger sammen med antallet kalorier vi forbrenner hver dag. Håndflatemetoden er ifølge Johansson like enkel som den er effektiv, og passer både for kvinner og menn, store og små.

- Det er ikke uvanlig at man går ned en kilo i uken. Hvis man i tillegg mosjonerer kan man fort gå ned halvannen til to kilo i uken i begynnelsen, sier hun.

Gikk ned 17 kilo

Den svenske tobarnsmoren Jessica Axberg gikk ned hele 17 kilo på fem måneder med håndflatemetoden.

- Den er så utrolig bra. Da jeg spiste etter den gamle tallerkenmetoden, bygde jeg på i høyden og det var jo ikke spesielt bra. Nå har jeg fått kontroll ikke bare på hva jeg spiser, men også på mengden, sier hun til Expressen.

Det aller beste er i følge Axberg at hun klarer å holde vekten.

- Nå tør jeg gå i bikini i sommer! Og jeg spiser på en måte som gjør at jeg føler meg bra og kan unne meg sikt som sjokolade og vin til helgen.

Les også: De sykeste slankekurene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer