Bli slank med kanel

En tredjedels teskje kanel daglig kan gjøre det lettere for overvektige å gå ned i vekt.

Publisert
Sist oppdatert

Kanel har mange gode egenskaper. Krydderet har både en antibiotisk effekt og er fullt av antioksodanter. Flere studier i den senere tid bekrefter dessuten at kanel gjør insulinet i kroppen mer effektivt. Det viste blant annet en større studie utført av pakistanske og amerikanske forskere mot slutten av 2003.

Dette er godt nytt for type 2-diabetikere. Men det er også godt nytt for mange overvektige.

- Svært mange overvektige lider av insulinresitens. Det vil si at de går med et konstant forhøyet nivå av insulin i blodet, fordi cellene ikke reagerer på insulin som de skal. Insulin er kroppens viktigste fettlagringshormon, og insulinresistens medfører ofte overvekt, sier urtemedisiner og lege Bernt Rognlien.

Han understreker at det ikke bare er å spise kanel og tro at man blir tynn:

- Både mosjon og et sunt og riktig kosthold er viktige faktorer for at man skal gå ned i vekt. Men hvis de forutsetningene er til stede, og man lider av insulinresistens, har vi grunn til å tro at kanel kan være med og bidra til en vektreduksjon, sier Rognlien.

Og det er ikke så mye som skal til. Ett til et og et halvt gram daglig, det vil si en tredjedels teskje, er passe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer