Bli slank med restemat

Ny helsetrend fra USA.

Ingen grunn til å kaste spaghettien fra i går ... Foto: colourbox.com
Ingen grunn til å kaste spaghettien fra i går ... Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste på helsefronten for amerikanerne er altså å spise restene fra kjøleskapet. I disse dager går det amerikanske diabetesforbundets årlige kongress av stabelen i Chicago.

Les også: Restemiddagen som kan forebygge kreft

Den svenske ernæringsfysiologen Anna Ottosson er til stede, og forteller til avisen Expressen at det er flere forhold som ligger til grunn for den nye anbefalingen.

Store helsegevinster

- Vi kaster ufattelige mengder mat hvert år, og det er negativt både for verdens matproduksjon og for miljøet, sier hun til avisen.

Å spise restene av middagen fra i går kan også, ifølge ekspertene, gi store helsefordeler på sikt.

- Det er lettere å unngå overspising dersom man lager et måltid basert på rester. Man oppnår større kontroll over matinntaket, og resultatet blir at man får en større bevissthet om hva man spiser, og man går lettere ned i vekt, sier Ottosson.

Les også: Maten du ikke bør droppe

Sett i lys av dagens finanskrise, kan det være tid for å legge litt om på vanene, også i matveien, mener hun.

Bedre smak dagen etter

- Å lære seg å ta vare på maten er noe alle burde bli flinkere til. Og det gir en viss trygghet å ha mat i fryser og kjøleskap når man går trangere tider i møte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer