Bli svett i stangen

Vil du prøve noe nytt på treningsfronten? Pole dance gir det meste.

Mosjonsformen handler først og fremst om å svinge seg i forskjellige positurer rundt en strippestang, i varierende tempo. Foto: Colourbox.com
Mosjonsformen handler først og fremst om å svinge seg i forskjellige positurer rundt en strippestang, i varierende tempo. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pole dance er mest kjent som en underholdningsdans, som oppstod på strippeklubber i Canada på 1980-tallet. Men dansen har også blitt en hot treningsform i både USA og England. Og nå gjør den sitt inntog her i landet også.

Eller hva med litt strippedans? Se her hvordan du gjør det

Mosjonsformen handler først og fremst om å svinge seg i forskjellige positurer rundt en strippestang, i varierende tempo. Pole dance er unik fordi den kombinerer akrobatikk, kondisjon, eksplosivitet, styrke og fleksibilitet, som gir en god treningseffekt. Det kan også benyttes ulike elementer fra yoga, magedans og ballett i pole dance.

Det er uten tvil en treningsform som aktiverer hele kroppen, og nå vil flere og flere nysgjerrigperer her hjemme få muligheten til å teste ut dansen, enten hjemme eller på treningsstudio.

Hva kan du om sport og trening? Ta testen her!Slik blir du glad i å trene

Passer for alle lekne

- Alle lekne og nysgjerrige sjeler som vil prøve noe nytt og spennende kan begi seg ut på pole dance. Det er få begrensinger for å delta, men å være moderat trent er en fordel. Noen øvelser krever løfting av egen kroppsvekt samt klatring på stangen, noe som igjen krever en del styrke, sier personlig trener Kim Myrvang ved ELIXIA Ringnes Park.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer