Bli to og spar 400.000 kroner

SINGEL? Tallene viser at de faste utgiftene dine er så høye at du fortest mulig må oppsøke tosomheten.

Bli to og spar 400.000 kroner
Publisert
Sist oppdatert

- Takket være at jeg styrer økonomien min stramt, går det på et vis, men jeg orker ikke å leve slik som nå i stort mer enn to år til, sier Janne Elisabeth Dalen til DinSide. Hun er 38 år, single og bor i Oslo.

- Jeg bruker mye krefter på å unngå kriser i økonomien. Jeg bruker for eksempel ikke kredittkort, setter opp budsjett hver eneste måned og fører opp hvor mye jeg har brukt på hver post. Men det er boligutgiftene som drar mest, sier Dalen, og fortsetter spøkefullt: Løsningen min må jo bli å finne meg en rik mann.

Dalen er ikke alene. Vi har tatt utgangspunkt i de faste utgiftene til to oppdiktede enslige, og sett hva disse kunne spare ved å skaffe seg en samboer. Den ene bor i fraflytningskommunen Seljord i Telemark, den andre i pressområdet Oslo.

Selv om beløpene varierer fra Oslo til Seljord kan vi trygt slå fast at kostnadene ved det å ha en husholdning er på 35-45.000 kroner per år. Og det gjelder uansett hvor lite eller mye medlemmene bruker, og hvor i landet boligen ligger. Som enslig må du dekke ditt eget knippe av "systemkostnadene" i et husholdningsbudsjett. Flytter du derimot sammen med en partner, får begge halvert belastningen. Varer forholdet i ti år, sparer dere til sammen cirka 400.000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer