Bli vinfin til under 100 kr

DinSide gir deg de beste vintipsene - og prisene - til din neste skalldyrrett.

Publisert
Sist oppdatert

Til helgen er det meldt sydenvær med opp til 30 grader flere steder i landet. Etter en lang og varm dag på stranda frister det sjelden med tung grillmat. Da er kanskje sjømat - nærmere bestemt skalldyr - et godt og lett alternativ.

Og da selvfølgelig med en deilig hvitvin til.

DinSide Økonomi har snakket med produktsjefen i Vinmonopolet og fått gode tips til en billig og frisk vin som passer perfekt til skalldyrmåltidet.

Les også: Bølgen og Mois sommervin

Lett mat krever lett vin

- Skalldyrmat som reker krever ikke så mye av vinen, sier produktsjef Trond Otrebski.

- Reker er en lett rett med litt sødme og friskhet fra sitron. Du trenger da en enkel og lett vin ettersom rekene fort kan bli overkjørt av sterke smaker, sier han.

Otrebski råder deg også til å holde deg unna fatlagrede viner når skalldyr står på menyen.

I følge vineksperten fra Vinmonopolet er den franske Chablis, alltid en slager. Og det er det god grunn til, mener han.

- Druene er dyrket på gammel sjøbunn som gi en spesiell karakter til vinen. Spillet mellom sjømineralene og maten som har sjøkarakter gir den spesielt gode kombinasjonen, sier Otrebski.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer