Bli yngre med tankekraft

Du kan faktisk tenke deg yngre.

TENK DEG UNG: Menn som tenkte seg tilbake i tid så betydelig yngre ut enn jevnaldrende menn som ikke gjorde det, viser Harvard-studie. Foto: Bildemontasje: Colourbox
TENK DEG UNG: Menn som tenkte seg tilbake i tid så betydelig yngre ut enn jevnaldrende menn som ikke gjorde det, viser Harvard-studie. Foto: Bildemontasje: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenk deg at du skrur klokka tilbake 20 år. Det er 1989. Madonna og The Bangles topper hitlistene, håret er stort, klærne likeså - og internett, nettbank og Facebook er bare en fjern drøm.

Men først og fremst er du 20 år yngre.

Kan det å forestille seg at du er ung igjen gi deg bedre helse?

Ja, faktisk. Det viser i alle fall en studie utført av Harvard-psykolog Ellen Langer for et par år siden, skriver magasinet Newsweek.

Les også: Slike personer lever lengst

Tilbake til fortida

Eksperimentet ble utført på en gruppe eldre menn i et isolert, gammelt hotell i New England. Alle visuelle tegn tydet på at deltakerne nå befant seg 20 år tilbake i tid.

Mennene, som var mellom 70 og 80 år, ble bedt om å ikke mimre om gamle dager, men å oppføre seg som om de hadde reist tilbake til fortida.

Forskerne ønsket å se om det å få mennene til å tenke seg yngre kunne føre til fysiske endringer – som bedre helse og form.

Les også: Eldre hjerner er best

Oppsiktsvekkende resultater

Funnene var oppsiktsvekkende. Etter bare én uke var mennene i eksperimentgruppa mykere i leddene, mer fingernemme og mindre plaget av gikt i hendene enn kontrollgruppa (en gruppe jevnaldrende menn som ikke tenkte seg tilbake i tid).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer