Blingbling (tikk)takk!

I år skal klokkene være fete - bokstavelig talt. Urskivene skal ese utover håndleddet - jo større jo bedre - og skal accessoires med tekniske finesser (menn) og strass (kvinner) - eller begge deler for dem som tør.

Publisert
Sist oppdatert

På vår lille runde rundt omkring hos forskjellige urmakere i Oslo var dommen klar: I sommer skal det være stort. Gjerne litt glorete, tenk P. Diddy, David Beckham eller P.I.M.P. - ja også for jenter! Metallet skal helst være hvitt, og overstrøs med mye strass. Det er imidlertid ennå et lite stykke igjen før vi ser den helt store pimp-klokke trenden, men prangende og glitrende - det skal det være.

BILDESPESIAL: Jenter - dette ser vi på håndleddene deres i sommer.

- Hvis meg din klokke og jeg skal si deg hvem du er

I Erling Dokk Holms bok Fra Gud til Gucci, som kortfortalt hevder at det har vært et ideologiskifte i vår kultur fra religion til shopping, er armbåndsuret brukt som eksempel på hvor stor betydning personlige eiendeler har for image. De skal for det første være ekte. Det er ikke så viktig om du kjøper en Tag Heuer til fem tusen eller en Rolex til femti - men den må være original. En fake er et tegn på at hele deg er fake.

Men er det rart at mange lar seg friste til å kjøpe uekte urmakervare? Ta klokken til høyre. Den får du for cirka 35.000 kroner hos en urmaker på New Yorks Fifth Avenue. En liten taxi eller t-banetur unna får du en for 200 kroner. Fake som faen, fra en av bodene på Canal Street. Men bare om du klarer å leve med fake-stempelet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer