Blir det billigere enn dette?

På Alibaba.com selger de brudekjoler fra 200 kroner stykket. Nå har vi bestilt.

Blir det billigere enn dette?
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte som en spøk, men nå har vi bestilt brudekjole fra nettportalen Alibaba.com.

I Norge er det ikke uvanlig å måtte punge ut med 15.000 kroner for en enkel brudekjole. På nettstedet Alibaba.com selger de brudekjoler fra kr 200 og oppover, og de fleste forhandlerne kan sy etter dine mål.

Nå vil vi teste kvaliteten på brudekjolene. Kan en brudekjole til 40 amerikanske dollar virkelig være en brud verdig? Hvor enkelt er det å bestille? Blir kjolen slik som på bildet? Og ikke minst - er det trygt å overføre penger til dette stedet?

Les også: Kjøp brudekjolen i Danmark

Slik gikk vi frem

Jeg valgte meg ut forhandleren Super Deal Wedding Dresses som reklamerer med priser mellom 40 og 120 amerikanske dollar, tilsvarende cirka 260 til 790 kroner med dagens kurs.

Blir det billigere enn dette?


Det er et enormt utvalg brudekjoler og andre kjoler på Alibaba.com. Klikk her for å se bildespesial

Blir det billigere enn dette?


Leverandøren jeg valgte, har mange kjoler å velge mellom, men oppgir ikke pris på hver enkelt kjole med mindre du ber spesifikt om et tilbud. Det er derfor vanskelig å lete etter de aller billigste kjolene. Etter å ha bladd gjennom et stort utvalg brudekjoler, faller valget på denne (høyre).

Jeg sender en forespørsel til forhandleren, oppgir hvilken kjole det gjelder og hvilke mål jeg har, og jeg får raskt svar fra en som kaller seg Tommy i det kinesiske firmaet Huiyuan Co.Ltd. Tommy skriver på engelsk og kan opplyse om at kjolen jeg ville bestille, koster 80 euro inkludert frakt. Med dagens kurs tilsvarer dette 700 kroner. Det ble altså ikke 200 kroner, men det er fortsatt ganske billig, synes vi, hvis det ikke påløper ytterligere kostnader.

Les også: Din nye brudesalong?

Jeg skriver til Tommy at jeg er interessert, og han skriver raskt tilbake og ber meg gi beskjed når jeg har overført pengene. Jeg blir bedt om å merke overføringen med et ordrenummer jeg får oppgitt, slik at han vet hva beløpet gjelder. Tommy ber også om min postadresse og skriver at jeg kan få kjolen innen 15 dager hvis jeg har det travelt. Så langt virker alt greit.

Har vi oppdaget et helt nytt marked for brudekjoler? Kommer kjolen til å passe? Og hvordan ser den egentlig ut? Følg med på DinSide.no.

Les også: Unngå rådyr netthandel

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer