Blir du ikke gravid?

Et elektronisk plaster skal hjelpe barnløse par, ifølge produsenten. Norske eksperter er kritiske.

Avleseren gir deg beskjed om når du har størst sjanse for å bli gravid. Du kan også koble det til PC-en og lese av ulike kurver og grafer.
Avleseren gir deg beskjed om når du har størst sjanse for å bli gravid. Du kan også koble det til PC-en og lese av ulike kurver og grafer. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"- Hei kjære, nå må du skynde deg hjem!"

Vi har vel alle sett en eller annen film hvor en dame desperat prøver å få tak i mannen straks eggløsningen er i gang. Er det en amerikansk film, piper mannens personsøker og han gir kollegene et megetsigende blikk før han styrter ut av møterommet.

Rundt en av ti nordmenn opplever infertilitet til enhver tid. For flere av disse ordner problemene av seg selv, mens andre trenger hjelp til å få barn.

Les også: Norge best mot barnløshet

DuoFertility lanseres som det nyeste håpet for par som er ufrivillig barnløse. Metoden består av et medisinsk termometer som er innebygd i et lite plaster, og en avleser.

Plasteret fester du under armen hvor det skal sitte døgnet rundt. Etter en stund skal det lære seg din personlige eggløsningssyklus, og dermed kan du når som helst sjekke om du har eggløsning, ifølge alltombarn.se.

Par bør advares

Det er forskere ved University of Cambridge som har utviklet den nye metoden, som visstnok skal være både mer nøyaktig og pålitelig enn andre metoder på markedet.

- Vi tror DuoFertility vil utgjøre en dramatisk forskjell i mange pars livskvalitet ved å øke sjansene deres til å få barn, sier Dr. Oriane Chausiaux i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer